unfiform

Defensie Nieuws

Nieuwsberichten op Defensie.nl
  1. “Nog steeds worden er slachtoffers gevonden, geïdentificeerd en op 11 juli herbegraven. Vandaag zijn dat er 9”, vertelt Defensieminister Ank Bijleveld-Schouten bij de Srebrenica-herdenking op het Plein in Den Haag.
  2. De feiten over het VN-bataljon Dutchbat 3 bij elkaar. Dat is wat de makers willen met dutchbat3.info. De eerste informatie staat online en een eigen animatievideo over de val van Srebrenica valt meteen op. Deze neemt de kijker in 15 minuten mee naar de periode januari tot en met juli 1995.
  3. Het Korps Commandotroepen beschikt vanaf vandaag over het complete Vector-arsenaal. Het Nederlandse bedrijf Defenture BV droeg de laatste van de totaal 75 nieuwe terreinwagens over aan Defensie.  
  4. Koning Willem-Alexander heeft vanmiddag een trainingsvlucht gemaakt met een F-16. Dat deed hij vanaf Vliegbasis Volkel. De koning vloog mee in een 2-zitter, waarvan de luchtmacht er nog slechts enkele heeft.
  5. De coronacrisis is 1 van de grootste uitdagingen voor Europa en de Verenigde Staten sinds de Tweede Wereldoorlog. Na de aanval op de Twin Towers in 2001 is dit opnieuw een moment waarop ‘het Westen’ zijn opvattingen over veiligheid moet bijstellen. Wat zijn de gevolgen voor het trans-Atlantische veiligheidslandschap en met name de EU en de NAVO? Deze vraag stond gisteren en vandaag centraal tijdens het virtuele EU Defense Washington Forum.
  6. Minister Ank Bijleveld-schouten had vandaag haar Belgische ambtgenoot Philippe Goffin op bezoek. Ze wisselden ervaringen uit over de inzet van de 2 krijgsmachten in de strijd tegen het coronavirus. Daarnaast bespraken ze de samenwerking in missies en operaties. De relatie tussen de 2 buurlanden geldt internationaal als een voorbeeld.
  7. Er wordt een zoektocht gestart naar de visuele erfenis van Srebrenica. Beeldmateriaal, waaronder privéfoto’s van Dutchbat, moeten leiden tot een online database. Aanleiding is de genocide in Srebrenica die nu 25 jaar later, op 11 juli wordt herdacht. Centraal staat dan ook de VN-vredesmissie van destijds en de Europese belofte dat een genocide zoals in 1995, nooit meer mag gebeuren.
  8. Defensie en innovatiepartner Brightlands gaan nieuwe toepassingen van 3D-printing onderzoeken. Beide partijen en de provincie Limburg ondertekenden vandaag een overeenkomst voor het project.
  9. De Centrale Organisatie Integriteit Defensie (COID) onderzoekt binnen de Onderzeedienst de cultuur die er heerst. Die zou mogelijk negatief van invloed zijn op een sociaal veilige werk- en leefomgeving. Voor een aantal jonge militairen die begin dit jaar nog bij de Onderzeedienst wilden werken, was het vermoedelijk ook de reden elders bij de marine aan de slag te gaan.
  10. Experts van het CBRN-team (chemisch, biologisch, radiologisch en nucleair) van Defensie hebben op Schiphol een koffer onderzocht. Dit gebeurde in een gebouw van de douane. Hier werden 5 mensen onwel na het openen van een in beslag genomen koffer. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 1 tot en met 7 juli.
NAAR BOVEN
NAAR BENEDEN

svavrm

klik voor feedback
OSenseO-Sense
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Accepteren Weigeren