unfiform

Defensie Nieuws

Nieuwsberichten op Defensie.nl
  1. Defensie moet voor blijven op (potentiële) tegenstanders. Kennisopbouw, technologieontwikkeling en innovaties zijn daarbij essentieel. De vandaag verschenen Strategische Kennis- en Innovatieagenda (SKIA) 2021-2025 geeft de krijgsmacht richting naar deze vernieuwing.
  2. De Pico Monitor van Embedded Acoustics is gisteren gekozen tot winnaar van de Defensie Innovatie Competitie 2020. Het bedrijf uit Delft kreeg bij de uitreiking een contract ter waarde van € 200.000 om het idee verder uit te werken. Dat gebeurt in samenwerking met de Defensie Gezondheidszorg Organisatie.
  3. Mijnenbestrijdingsvaartuig Zr.Ms. Schiedam is na 3 maanden terug van een succesvolle inzet op de Oostzee. Doel van de reis was het ruimen van explosieven en het oefenen met schepen uit andere landen. Samen met mijnenjagers uit België, Duitsland, Estland, Litouwen, Letland, Finland en Noorwegen, vormde Zr.Ms. Schiedam het vlootverband Standing NATO Mine Counter Measures Group 1 (SNMCMG1). De schepen vonden 44 explosieven.
  4. Koning Willem-Alexander heeft vandaag de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen geopend. Hierdoor is er nu een nationale begraafplaats waar veteranen bijgezet of begraven kunnen worden.
  5. De commissie die de Nederlandse wapeninzet op de ISIS-bommenfabriek in het Iraakse Hawija onderzoekt, is vandaag officieel ingesteld. Minister van Staat Winnie Sorgdrager leidt de onafhankelijke commissie. Die onderzoekt hoe het kon dat er bij de wapeninzet burgerslachtoffers zijn gevallen en welke lessen er voor de toekomst zijn te trekken.
  6. De Koninklijke Luchtmacht oefent vanaf deze week voor het eerst met 3 NH90’s tegelijk aan boord van een amfibisch transportschip van de Koninklijke Marine. Zr.Ms. Johan de Witt en de maritieme gevechtshelikopters doen mee in de Fleet Operational Sea Training, waarin ze verschillende aspecten van oorlogsvoering beoefenen. De oefening vindt plaats voor de Britse zuidkust.
  7. Defensie zet 20 extra militairen in ter ondersteuning van personeel van zorginstellingen in Bergen op Zoom, Hoogeloon en Tiel. Het Defensiepersoneel wordt speciaal ingezet voor de zorg rondom het coronavirus. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 18 tot en met 24 november.
  8. “Hoe groter en complexer het aantal dreigingen, hoe meer Nederland rekent op onze krijgsmacht. Op jullie, de militaire leiders van morgen.” Dat zei minister Ank Bijleveld-Schouten vandaag op de 192e verjaardag van de Koninklijke Militaire Academie (KMA).
  9. De 3 Nederlandse landmachtmilitairen Femke, Maarten en Jeroen hebben de prestigieuze Litouwse ‘Warrior of the Year-award’ ontvangen. Ze krijgen de onderscheiding voor hun heldhaftige en levensreddende optreden na een zwaar verkeersongeluk. De uitreiking van vorige week werd gisteren uitgezonden op de Litouwse nationale televisie.
  10. Nederlandse jachtvliegers en helikopterbemanningen oefenen vanaf vandaag tot en met 26 november op de NAVO-oefenlocatie Cornfield Range op Vlieland. Voor jachtvliegtuigen gaat het om het afwerpen van bommen met explosieve lading. Helikopters schieten met scherpe boordmunitie.
NAAR BOVEN
NAAR BENEDEN

svavrm

klik voor feedback
OSenseO-Sense
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Accepteren Weigeren