Nieuws

Sluiting schietsportverenigingen in ieder geval t/m 28 april 2020

(Bron: KNSA)

De wettelijke verplichting tot sluiting van alle sportverenigingen en sportaccommodaties – en dus ook die voor de schietsport – in Nederland wordt verlengd tot en met 28 april 2020.

Dat betekent dat in ieder geval tot die datum schietsportverenigingen geen activiteiten mogen organiseren en dat alle verenigingsactiviteiten tot nader order zijn afgelast. Het is nog ongewis of deze maatregel na 28 april verlengd wordt.

Al eerder maakte de KNSA bekend dat de activiteiten en evenementen die onder auspiciën van de KNSA worden georganiseerd, zoals wedstrijden, kampioenschappen, opleidingen, bijeenkomsten, vergaderingen, enzovoorts, zijn afgelast tot in ieder geval 1 juni 2020.

Een besluit omtrent het wel of niet doorgaan van het evenement SchietsportTOTAAL (eind juni/begin juli 2020) wordt later genomen door het KNSA-bestuur.

knsa

Algemene leden vergadering SV AVRM verschoven

De algemene leden vergadering, die volgens de statuten van de SV AVRM dient gehouden te worden in de maand mei, is tot nader bekend te maken datum verschoven.

Dit ivm het corona virus.

Blijf gezond, en eventueel, tot dan.

Met vriendelijke groet,

Theo Fermont
Voorzitter SV AVRM

svavrm

 

 

 

Tijdens coronacrisis worden verloven verlengd

(Bron: KNSA)

De Nationale Politie heeft de KNSA laten weten dat, als gevolg van de sluiting van de afdelingen Korpscheftaken in verband met het coronavirus, wapenverloven niet verlengd kunnen worden. Als gevolg daarvan ontstaat een situatie dat sportschutters die hun verlof niet kunnen verlengen, onbevoegd wapens voorhanden hebben. In overleg met het ministerie van Justitie en Veiligheid, is besloten dat al degenen die dat aangaat, persoonlijk bericht van de desbetreffende politie-eenheid ontvangen met een verlengingsbesluit, zodat het voorhanden hebben van vuurwapens weer is gedekt. Dit verlengingsbesluit geldt dan voor één (1) jaar. De verlofhouder hoeft daarvoor zelf geen actie te ondernemen en hoeft ook zijn/haar schietregister niet over te leggen.

De politie streeft ernaar om de eerste verlengingsbesluiten zo mogelijk nog deze week te verzenden aan die verlofhouders die dat aangaat. Helaas kan het voorkomen, zo meldt de politie ons, dat gedurende een aantal dagen sommige verloven hun geldigheid verliezen en dus de betrokken sportschutter nog niet is voorzien van een verlengingsbesluit. De politie zal, zo meldt zij ons, in dezen niet handhavend optreden, uiteraard onder de voorwaarde dat de verlofhouder zijn/haar wapens bewaart in de kluis en er op geen enkele wijze gebruik van maakt. Dat laatste is ook niet aan de orde vanwege de verplichte sluiting van schietsportverenigingen in Nederland.

Voor de Europese Vuurwapenpas zal een afzonderlijk besluit door de politie verzonden worden indien betrokkene daarover beschikt.

In het verlengingsbesluit zal de politie nog nader ingaan op een aantal praktische zaken, zoals het aanleveren van een WM32-formulier, de overige aanvraagbescheiden en de betaling van leges. Het KNSA-bestuur heeft de politie laten weten dat de KNSA content is met deze praktische oplossing in deze toch al voor velen moeilijke en gecompliceerde tijd.

knsa

Niet-verlengde jachtaktes krijgen verlengingsbesluit

(Bron: KNJV)

De afgelopen twee weken heeft de Jagersvereniging veel overleg en contact gehad met het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Nationale Politie over het opschorten van de verlenging van de jachtaktes. Vanochtend kreeg de Jagersvereniging bericht vanuit de Nationale Politie dat de volgende procedure van toepassing zal zijn: iedereen die zijn akte nog niet verlengd heeft zal een verlengingsbesluit krijgen. Met dit verlengingsbesluit wordt de geldigheidsduur van de akte verlengd tot 1 april 2021.

De verlengingsbesluiten zullen gedurende deze week per post worden toegestuurd. Het kan zo zijn dat uw jachtakte een aantal dagen verlopen is en nog niet is voorzien van een verlengingsbesluit. De politie zal hier niet handhavend in optreden, echter alleen onder de voorwaarde dat de jachtaktehouder de wapens bewaart in zijn kluis en er geen gebruik van maakt in welke zin ook. Bovendien is gebruik zonder verlengingsbesluit niet gedekt onder de aansprakelijkheidsverzekering. Zodra het verlengingsbesluit is ontvangen, is het bezit weer geregeld en kan de jachtaktehouder zijn normale zaken uitvoeren als jager. Voor de Europese vuurwapenpas zal een afzonderlijk besluit worden verzonden

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft aangegeven vandaag een werkinstructie naar de politie te sturen. Vervolgens kan de politie de uitvoering van de vereiste verlengingsbesluiten klaarmaken zodat deze direct verstuurd kunnen gaan worden. In de verlengingsbesluiten wordt ook ingegaan op enkele praktische zaken zoals het tijdelijk niet hoeven aanleveren van een WM32-formulier, overige jachtbescheiden en de betaling van de leges. Over deze praktische zaken zal later nog nader bericht volgen.

Gelieve deze informatie ook delen met hen die geen e-mail/internet hebben.

knjv

Schieten met de Bushmaster AR-15 .223R

Bushmaster AR-15  kaliber .223R semi-automaat voorzien van:

-Harris bipod
-Hakko verlichte kijker 4x21
-Forward grip Fab Defense
-Olight led lamp, met remote switch
-groene laser unit Sightmark, met remote switch
-Colt Cheek riser
-M16 bajonet
-Bushmaster pistool greep
-UTG volledige rail
-Fab defense magazijn greep
-Quick release Magpul bolt carrier (Bad levelers)

Buschmaster AR-15Buschmaster AR-15
Buschmaster AR-15Buschmaster AR-15
Buschmaster AR-15Buschmaster AR-15
Buschmaster AR-15Buschmaster AR-15

Buschmaster AR-15Buschmaster AR-15

Meer artikelen...

 1. Sociale Media kanalen SV AVRM
 2. DIT WAS 2019 🦅🔥 | 11 Luchtmobiele Brigade
 3. Wedstrijden en activiteiten KNSA tot 1 juni 2020 afgelast
 4. Schieten met de AICS Remington 700 police .308W
 5. Schieten met de Heckler & Koch USP Expert 9mm-45 Acp, en Smith Wesson 686 revolver .357 magnum
 6. Facebook groep Sportschutters : Babbelhoek
 7. Update gevolgen coronavirus voor schietsport en KNSA
 8. Nieuws artikelen of paginas delen via sociale media
 9. Afdelingen Korpscheftaken i.v.m. coronavirus gesloten
 10. Schieten met de Steyr AUG STG-77
 11. Uitnodiging ALV - AVRM
 12. OPROEP LEDENVERGADERING 2020 AVRM REGIO-ZUID (Afgelast)
 13. Belgische jagers moeten doktersattest voorleggen om wapen te mogen gebruiken
 14. KNSA Nieuwsbrieven nu online, na login
 15. Schieten met de S&W AR-15 M&P 15-22 caliber 22LR
 16. Schieten met de Colt AR-15 A3 Tactical carbine
 17. Schieten met de Springfield Armory M1A .308W
 18. Schieten met de Hongaarse FEG AK-47 (Kalasjnikov)
 19. Wervingsfolder van de AVRM (de Reserve Militair)
 20. KNSA reageert op brief minister J&V aan Tweede Kamer van 14-2-2020 inzake E-screener
 21. Reactie Jagersvereniging op Kamerbrief Grapperhaus: e-screener is verkeerd antwoord op onjuiste en achterhaalde conclusies Alphen
 22. Handig! Één site met alle wapen advertenties
 23. Schieten met het sniper geweer Izhmash Tigr Rosjagn
 24. Rechtbank wijst vorderingen Jagersvereniging en KNSA af
 25. Vorderingen KNSA en KNJV over e-screener in kort geding afgewezen
 26. Het verschil tussen MRAD en MOA
 27. Verschil First Focal Planes (FFP) en Second Focal Planes (SFP) scopes
 28. Wat heb je nodig om een verenigings verlof WM 5 aan te vragen
 29. Gewijzigde Circulaire wapens en munitie
 30. Update e-screener– Staat der Nederlanden mag burgers niet als proefkonijn gebruiken
 31. De verschillende fasen, betreffende wapen/kaliber voor de beginnende schutter
 32. De verschillende WM formulieren uitgelegd
 33. Update leges 2019 wapen verloven
 34. Een kijkje in de wapenkamer van Defensie Luchtmobiel
 35. Verlenging eindejaarsactie gratis AVRM lidmaatschap in 2020
NAAR BOVEN
NAAR BENEDEN

svavrm

klik voor feedback
OSenseO-Sense
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Accepteren Weigeren